Terug

Volg Vandaag Inside

Gernot Trauner overlegt indrukwekkende statistiek in eerste Eredivisie-seizoen

Gernot Trauner overlegt indrukwekkende statistiek in eerste Eredivisie-seizoen

11 mei 2022, 13:19

Centrale verdediger Gernot Trauner is één van de revelaties van het seizoen bij Feyenoord. Ook heeft de Oostenrijker een bizarre statistiek in zijn eerste seizoen in Nederland: Trauner pakte namelijk nog geen enkele kaart in de Eredivisie.

De dertigjarige verdediger speelde dit seizoen 29 van de mogelijke 32 Eredivisieduels en maakte daarin 'maar' 17 overtredingen, zo meldt ESPN. De scheidsrechters vonden al deze zeventien overtredingen niet genoeg voor een gele of rode kaart en dus staat de oud-speler van LASK Linz nog op nul kaarten. Dit houdt in dat Trauner zijn eerste 2588 minuten in de Eredivisie zonder kaarten is doorgekomen.

Trauner kwam afgelopen zomer voor één miljoen euro over van het Oostenrijkse LASK Linz. De vijfvoudig international van Oostenrijk vormt dit seizoen een ijzersterk duo met Marcos Senesi in de defensie van Feyenoord. De ploeg van Arne Slot staat momenteel derde in de Eredivisie en heeft de finale van de Conference League bereikt. Daarin zal Feyenoord spelen tegen het AS Roma van José Mourinho

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.