Terug

Volg Vandaag Inside

Gerbrands geïnspireerd door Duits noodfonds: 'Zeker bespreekbaar'

Gerbrands geïnspireerd door Duits noodfonds: 'Zeker bespreekbaar'

27 mrt 2020, 00:20

PSV is bereid om samen met andere Nederlanse topclubs financiële steun te bieden aan clubs die in de problemen raken door de coronacrisis. Dit liet directeur Toon Gerbrands weten aan Omroep Brabant.

Gerbrands raakte geïnspireerd door de actie van de Champions League-ploegen uit de Bundesliga. Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hebben in totaal 20 miljoen euro opzij gezet om andere Duitse profclubs te helpen in de barre tijden van de coronacrisis.

In Nederland is zo'n soort initiatief nog niet besproken, maar Gerbrands wil er wel serieus over nadenken: 'De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB. Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland.'

Ondanks de goed gevulde kas van Ajax, is de 20 miljoen euro van de Duitse clubs niet haalbaar. Het gaat volgens Gebrands dan ook meer om het gebaar van zo'n actie: 'Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit. Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top. Het is zeer sympathiek dat ze een deel van hun inkomsten ter beschikking stellen aan de andere clubs.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.