Terug

Volg Vandaag Inside

Gerard Joling over Toppers-concert tijdens mogelijke play-offs Ajax: 'Ajax gaat gewoon uitwijken’

28 feb 2024, 12:12

Als Ajax uit moet komen in de play-offs voor Europees voetbal, terwijl de Toppers-concerten gepland staan in de Johan Cruijff ArenA, moet de club maar uitwijken. Dat stelt Gerard Joling in De 538 Ochtendshow.

De kans dat Ajax play-offs moet spelen is sinds zondag weer wat groter geworden nadat het duel met concurrent AZ verloren werd (2-0). Het gat naar plaats vier, de laatste plek voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal, is daardoor zes punten geworden. De nummer vijf is veroordeeld tot play-offs.

Gerard Joling opperde eerder in De Oranjewinter al dat Ajax dan maar in Rotterdam moet spelen (zie video) en nu blijft hij bij het standpunt dat de concerten van de Toppers absoluut niet verplaatst kunnen worden. “Het zou natuurlijk sowieso nooit kunnen. Dat wordt soms wel één jaar of twee jaar van tevoren al besproken. Er hangt geluid in voor een vermogen en alles zit erop en eraan, dus dat zou niet kunnen. Ajax gaat gewoon uitwijken."

Gerard vindt dan ook niet dat Ajax voorrang zou moeten krijgen, omdat de Amsterdammers de hoofdhuurders zijn van de ArenA. “Wij hebben dan al twee concerten gedaan. Ze zijn een week bezig om daar alles op te hangen en dan kan je niet zeggen: we gaan het even binnen één dag eruit halen en dan gaat Ajax spelen. Zo fantastisch heeft Ajax nou ook weer niet gespeeld... Maar we hebben hier in Aalsmeer ook nog wel een voetbalveld.”

“Het zag er natuurlijk al het hele jaar niet zo rooskleurig uit voor Ajax", gaat Gerard verder. "Wij gaan het gewoon doen en er zal een andere oplossing gevonden moeten worden. Het is voor Ajax natuurlijk hartstikke lullig, maar het gaat dit keer toch eventjes om de Toppers. Er is echt wel een grasveldje in Nederland te vinden waar Ajax kan spelen."

Ajax vindt het nog "te prematuur" om iets over de play-offs te zeggen.

Gerard Joling zette begin dit jaar in De Oranjewinter ook streep door de terugkeer van Geer & Goor: "Dat is van de baan". Bekijk de beelden hieronder.

Gerard Joling zet streep door terugkeer Geer & Goor: ‘Dat is van de baan’
0:34
Gerard Joling zet streep door terugkeer Geer & Goor: ‘Dat is van de baan’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.