Terug

Volg Vandaag Inside

Gerald Vanenburg vertrekt bij Ajax: 'Ik vind dat ze de verkeerde weg zijn ingeslagen'

Gerald Vanenburg vertrekt bij Ajax: 'Ik vind dat ze de verkeerde weg zijn ingeslagen'

25 apr 2023, 10:51

Gerald Vanenburg vertrekt na dit seizoen bij Ajax. "Ik heb inderdaad aangegeven dat ik over een maand stop," vertelt de techniektrainer van de jeugdopleiding in gesprek met De Telegraaf.

"Er is in de voetballerij in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder veel veranderd. En naar mijn mening moet je je goed voelen bij hetgeen je doet. En ik voel me er niet meer prettig bij." Vanenburg benadrukt dat hij niet wil natrappen: "Maar ik wil wel aangeven dat ik vind dat Ajax de verkeerde weg is ingeslagen. Het is op dit moment vooral data en kracht. En dat is niet hoe ik als individueel trainer wil werken. Ik ben als voetballer opgevoed en opgeleid op straat. Ik vind dat het voetbal altijd centraal moet staan, maar dat is helaas niet meer zo."

Vanenburg heeft daarom besloten de eer aan zichzelf te houden: "Ik vind het belangrijk om spelers op voetbalgebied beter te maken en weet dat ik dat kan. Maar ik wil dat wel op mijn manier doen: vanuit de praktijk en niet vanuit theorieboekjes."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.