Terug

Volg Vandaag Inside

Gepasseerde Gravenberch maakt onderdeel uit van Jong Oranje-selectie

Gepasseerde Gravenberch maakt onderdeel uit van Jong Oranje-selectie

18 mrt 2022, 13:21

Jong Oranje heeft vier debutanten in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Zwitserland. Bondscoach Erwin van de Looi riep de aanvallers Elayis Tavsan (NEC) en Thomas Buitink (Vitesse) en verdedigers Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers FC) en Milan van Ewijk (sc Heerenveen) voor het eerst op.

Ook Ryan Gravenberch behoort tot de groep van Jong Oranje. De Ajax-middenvelder zat in de vorige interlandperiodes nog bij het Nederlands elftal, maar haalde die selectie nu niet. Sven Botman ontbreekt bij Jong Oranje. De verdediger van Lille zat wel bij de voorselectie, maar viel deze week geblesseerd uit in de verloren Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (1-2).

Jong Oranje speelt 25 maart uit tegen Bulgarije en 29 maart thuis tegen Zwitserland. In de poule staat Zwitserland bovenaan en heeft Nederland, met een wedstrijd minder gespeeld, 3 punten minder. De groepswinnaar en de beste nummer 2 plaatsen zich voor het EK volgend jaar in Georgië en Roemenië. De overige nummers 2 kunnen zich nog via de play-offs kwalificeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.