Terug

Volg Vandaag Inside

Georgina Verbaan wekt verbazing met omstreden tweet over gijzeling Amsterdam

Georgina Verbaan wekt verbazing met omstreden tweet over gijzeling Amsterdam

23 feb 2022, 12:30

Op Twitter heeft men met verbazing gereageerd op een tweet van Georgina Verbaan. De actrice toont haar medeleven met de 27-jarige man, die dinsdag urenlang een man gegijzeld hield in de Apple Store in Amsterdam. 

De gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam duurde urenlang en kwam ten einde toen de gijzelaar die de verdachte onder schot hield het op een lopen zette. De gijzelnemer ging de gijzelaar achterna. Eenmaal buiten werd de verdachte - tot verdriet van Verbaan - hard aangereden door een politieauto. ‘Bizarre avond. Toch ook heel naar dat die man is aangereden’, twittert de actrice. 

De tweet komt haar op ongelooflijk veel kritiek te staan. Zo schrijft iemand: ‘Die man heeft iemand urenlang onder schot gehouden!!! WTF Georgina’. Een ander schrijft cynisch: ‘Morgen nog even een foei-gesprek en dan moet het ook klaar zijn, vind ik.'

Woensdag trekt Verbaan opnieuw naar Twitter, om te reageren op de ontstane ophef. ‘Ik trek het niet dat mensen empathie verwarren met sympathie. Ik trek het niet dat hier niks naast elkaar mag bestaan, dat het én verschrikkelijk kan zijn wat iemand doet én dat je het naar kunt vinden om te zien hoe een mens -los van zijn daden- wordt aangereden’, schrijft de 42-jarige actrice. ‘Als ik volgens jullie redenering zou denken, zou ik zeggen dat jullie bozer op mij dan op de dader lijken. Maar dat doe ik niet hoor. Wat mij betreft hoeft het allemaal niet zo zwart-wit. Let’s all agree dat het allemaal naar was en dat de politie het goed afgehandeld heeft.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.