Terug

Volg Vandaag Inside

Gent: alles best, als Henry maar niet speelt

Gent: alles best, als Henry maar niet speelt

23 aug 2018, 00:35

GENT (ANP) - De mogelijke aanstelling van Thierry Henry als nieuwe trainer van Girondins Bordeaux overschaduwt het het duel met AA Gent in de play-offs van de Europa League. Niet de sportieve kansen van beide clubs, maar Henry is het belangrijkste gespreksonderwerp in de aanloop naar het eerste duel in België. ,,Ik ben blij dat hij niet meer op het veld verschijnt, verder maakt het mij echt niet uit wie als trainer in de andere dug-out zit'', zei trainer Yves Vanderhaeghe van AA Gent lachend.

Henry is met 51 doelpunten de topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Frankrijk. De 41-jarige Fransman, die zijn hoogtijdagen beleefde bij Arsenal, is momenteel assistent van de Belgische bondscoach Roberto Martinez. Henry heeft laten doorschemeren graag zelf als trainer aan de slag te willen gaan.

Volgens Franse media krijgt Henry die kans bij Bordeaux, dat in crisis verkeert. Trainer Gustavo Poyet haalde vorige week keihard uit naar de clubleiding en werd vervolgens voor een week geschorst. Het Franse elftal, dat tijdelijk onder leiding staat van Eric Bedouet, begon de Ligue 1 met twee nederlagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.