Genk verslaat Gent na vroege achterstand

26 dec 2018, 23:40

GENK (ANP) - Racing Genk heeft woensdag de derde achtereenvolgende overwinning in de hoogste Belgische voetbalcompetitie behaald. Na Oostende (2-0) en Eupen (0-2) won het elftal van trainer Philippe Clement ook van AA Gent: 3-1. Genk heeft nu tien punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge, dat donderdag nog in actie komt tegen Sporting Lokeren.

Genk toonde veerkracht tegen Gent, dat al na vijf minuten de score opende. De Tunesische verdediger Dylan Bronn schoot van buiten het zestienmetergebied met links hard en fraai (via de binnenkant van de paal) raak.

Halverwege de eerste helft nam Mbwana Samatta de gelijkmaker voor zijn rekening. Voor de topscorer uit Tanzania was het alweer zijn vijftiende doelpunt dit seizoen in de competitie.

Verdediger Sébastien Dewaest was kort na rust uit een vrije trap trefzeker met zijn hoofd. Gent moest vanaf de 76e minuut verder met tien man na een directe rode kaart voor de Noor Sigurd Rosted. In de slotfase zorgde Bryan Heynen voor de 3-1.