Terug

Volg Vandaag Inside

 GENIETEN: FIFA zendt Nederland - Spanje van WK 2014 opnieuw uit

GENIETEN: FIFA zendt Nederland - Spanje van WK 2014 opnieuw uit

20 mrt 2020, 15:58

De wereldvoetbalbond FIFA zendt zaterdagmiddag de legendarische wedstrijd van Oranje op het WK 2014 tegen Spanje opnieuw uit. Aangezien de hele sportwereld momenteel stil ligt vanwege het coronavirus, komt de FIFA de voetballiefhebbers tegemoet door via YouTube heel wat "onvergetelijke wedstrijden" uit het verleden uit te zenden.

Zaterdag gaat de bond terug naar het WK 2014. Online konden voetbalfans stemmen welke wedstrijd ze wilden terugzien. De groepswedstrijd tussen Nederland en Spanje kreeg met bijna 44 procent van de stemmen de voorkeur boven de kwartfinale tussen Brazilië en Colombia (27 procent) en de finale Duitsland - Argentinië (29 procent).

Het duel in Salvador was een herhaling van de WK-finale van 2010. Vooraf waren de verwachtingen van het Oranje van bondscoach Louis van Gaal niet al te hoog. De ploeg van Van Gaal kwam ook op achterstand, maar de wedstrijd kantelde volledig na de fabuleuze 'zweefkopbal' van Robin van Persie. Onder aanvoering van de excellerende Arjen Robben liep Oranje na rust uit naar een overwinning van 5-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.