Terug

Volg Vandaag Inside

Gemengde gevoelens bij uitgejouwde Koulibaly

Gemengde gevoelens bij uitgejouwde Koulibaly

27 dec 2018, 10:24

MILAAN (ANP) - Voetballer Kalidou Koulibaly van Napoli heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de incidenten tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Internazionale (1-0). Daarin werd de Frans-Senegalese verdediger meerdere keren geconfronteerd met apengeluiden en andere vormen van racisme vanaf de tribune. Hij moest bovendien in de slotfase vertrekken na zijn tweede gele kaart.

,,Ik bied mijn excuses aan'', liet Koulibaly grootmoedig op Twitter weten. ,,Voor de nederlaag en voor het feit dat ik mijn broeders in de steek heb gelaten. Maar ik ben trots op mijn huidskleur en ook ben ik trots dat ik een Senegalees ben, een Fransman, een Napolitaan, een man.''

Zijn trainer Carlo Ancelotti zei na afloop dat de grens in de Italiaanse voetbalstadions qua racisme is bereikt. ,,We hebben de arbiter tot drie keer toe gevraagd de wedstrijd te staken. Dat deed hij niet. Maar waar leg je de grens dan? Bij vier keer of vijf keer?'', foeterde Ancelotti, die de volgende keer direct met zijn ploeg van het veld wil stappen als er weer sprake is van racistische geluiden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.