Terug

Volg Vandaag Inside

Gemeenten halen omgekeerde Nederlandse vlaggen van boerenprotesten weg: 'Kan gevaarlijk zijn'

Gemeenten halen omgekeerde Nederlandse vlaggen van boerenprotesten weg: 'Kan gevaarlijk zijn'

13 juli 2022, 18:13

De boeren hebben uit protest door het hele land omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen, tot grote woede van twee gemeenten in de provincie Gelderland.

De gemeenten Lingewaard en Oldebroek hebben de omgekeerde Nederlandse vlaggen weggehaald uit de openbare ruimte. Het omdraaien van de strepen op de nationale driekleur is een statement richting politiek Den Haag. 'Blauw, wit, rood, Nederland in nood', zo valt te horen onder boeren en hun sympathisanten.

In de gemeente Oldebroek zijn de opgehangen vlaggen weggehaald. 'We begrijpen heel goed de zorgen van de boeren', vertelt burgemeester Tanja Haseloop-Amsing in een online statement. 'Maar als gemeente hebben wij ook rekening te houden met andere groepen die zich door deze acties gekwetst voelen.'

'De voornaamste reden is dat dingen in de openbare ruimte hangen en daar niet thuishoren', zegt een woordvoerder, namens de gemeente Lingewaard, in gesprek met Hart van Nederland.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat let vooral op de veiligheid van de plekken waar vlaggen hangen. 'We halen sowieso dingen weg die langs een snelweg of viaduct hangen, als er sprake is van een gevaarlijke situatie', legt een woordvoerder uit aan Hart van Nederland. 'Je denkt dat het vrij onschuldig is als er iets boven de weg hangt, maar dat kan heel gevaarlijk zijn.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.