Terug

Volg Vandaag Inside

Gemeente voorkomt faillissement FC Twente met miljoenensteun

Gemeente voorkomt faillissement FC Twente met miljoenensteun

9 apr 2019, 04:18

De gemeenteraad van Enschede is akkoord gegaan met een steunplan voor FC Twente, waarbij een deel van een gemeentelijke lening is kwijtgescholden en een ander de is omgezet naar een 'achtergestelde' lening, waarover geen rente en aflossing hoeft te worden betaald.

Volgens Tubantia en RTV Oost ging de gemeenteraad met 23 stemmen voor en 16 stemmen tegen akkoord met het voorstel, waarmee in totaal een bedrag van 14 miljoen euro is gemoeid. Voorwaarde is wel dat de club op korte termijn het trainingscomplex in Hengelo verruilt voor een trainingslocatie in Enschede.

De koploper uit de Keuken Kampioen Divisie wil door de steun het herstructureringsplan uitvoeren. Het college van B en W had zich vorige maand al geschaard achter dat plan, dat ook voorziet in een flinke bijdrage van het Twentse bedrijfsleven.

FC Twente kan weer naar de toekomst kijken. Zo reageerde Koen Groenewold, lid van de raad van commissarissen, op het bericht dat de gemeente Enschede akkoord is met het herstructureringsplan. ,,Het plan is er op gericht dat wij met de gemeente Enschede, de Noabers en Ambassadeurs, en de schuldeisers de club weer op het rechte pad krijgen. Dankzij deze steun is dat gelukt.''

De koploper van de eerste divisie is er nog lang niet, vervolgt Groenewold. ,,Er is nog veel werk te verrichten. We zijn er nog niet. De volgende stap is dat we, samen met de directie, voor continuïteit moeten zorgen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.