Terug

Volg Vandaag Inside

Gemeente Hilversum staat fakkelprotest op Media Park toe, maar zonder fakkels

Gemeente Hilversum staat fakkelprotest op Media Park toe, maar zonder fakkels

21 feb 2023, 17:50

Op het Media Park in Hilversum is dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk een protest, mogelijk met fakkels. Op sociale media wordt daartoe opgeroepen.

De gemeente Hilversum laat weten dat de demonstratie onder voorwaarden is toegestaan, maar fakkels niet. Ook andere spullen mogen niet worden verbrand.

Het protest mag dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur worden gehouden. "Iedere deelnemer neemt plaats in het daarvoor bestemde vak", het verkeer mag niet worden tegengehouden, "de in- en uitgangen van gebouwen worden niet geblokkeerd" en deelnemers mogen hun gezicht niet bedekken. Vlaggen en spandoeken zijn wel toegestaan, maar zonder "harde delen" als stokken, omdat die als wapen kunnen worden gebruikt.

Volgens de gemeente is er geen demonstratie gemeld. De mensen die oproepen tot het protest zijn "meerdere keren zeer negatief in beeld gekomen rondom demonstraties in Nederland en Hilversum" en hebben al vaker onaangekondigde demonstraties op en rond het terrein gehouden, meldt Hilversum.

Afgelopen weekend werd minister Sigrid Kaag in Diepenheim geconfronteerd met een fakkelprotest. Bekijk hieronder de reactie van Johan Derksen in Vandaag Inside.

Johan over fakkelprotest tegen Kaag: 'Ongepast, maar ze hebben zich niet heel agressief gedragen'
4:40
Johan over fakkelprotest tegen Kaag: 'Ongepast, maar ze hebben zich niet heel agressief gedragen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.