Terug

Volg Vandaag Inside

Gemeente Amsterdam eert Peter R. de Vries met monument op Leidseplein

Gemeente Amsterdam eert Peter R. de Vries met monument op Leidseplein

6 juli 2022, 20:00

Op het Leidseplein in Amsterdam komt een herdenkingsmonument voor Peter R. de Vries. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Het Leidseplein is gekozen omdat daar de oude studio van RTL Boulevard zit en omdat het in de buurt van de plek is waar de misdaadverslaggever precies een jaar geleden werd neergeschoten, vertelde zijn dochter Kelly de Vries in RTL Boulevard. Burgemeester Femke Halsema zegt in het RTL 4-programma dat ze het bijzonder aan de familie vindt dat het monument niet alleen moet gaan om de persoon, 'maar om het gedachtegoed, zijn eigenzinnigheid, zijn dwarsheid, zijn gevoel voor rechtvaardigheid.'

De gemeente roept mensen op mee te denken over het monument. Tot en met 17 juli kan er via de website van de gemeente een woord worden ingestuurd dat mensen vinden passen bij De Vries. Vijf kunstenaars zijn gevraagd om met de ingezonden woorden als inspiratie hun visie op het monument te delen. Het is nog niet bekend wanneer het monument er gaat komen.

Woensdag is ook bekendgemaakt dat Stichting de Gouden Tip verdergaat als de Peter R. de Vries Foundation. De naamsverandering is gedaan 'als eerbetoon aan de meest bijzondere misdaadverslaggever die ons land heeft gekend en ter voortzetting van zijn gedachtegoed', schrijft de stichting op haar website.

De Vries richtte de stichting vlak voor zijn dood op om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van de in 1993 verdwenen Tanja Groen. Hoewel meer dan een miljoen euro werd opgehaald, is de zaak nog altijd niet opgelost. De Peter R. de Vries Foundation zal zich dit jaar inzetten voor het oplossen van drie andere onopgeloste zaken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.