Terug

Volg Vandaag Inside

Gelekte documenten: FC Barcelona betaalde 6 miljoen aan scheidsrechterscommissie

Gelekte documenten: FC Barcelona betaalde 6 miljoen aan scheidsrechterscommissie

17 feb 2023, 19:40

In de Spaanse media komen meer onthullingen naar buiten over de betrokkenheid van voetbalclub FC Barcelona bij een mogelijk corruptieschandaal. Volgens dagblad El Mundo heeft de club sinds 2001 frauduleuze betalingen gedaan van ruim 6 miljoen euro aan een bedrijf van de voormalige vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van het land, José Maria Enriquez Negreira.

Eerder werd gesproken van 1,4 miljoen euro. Na het aftreden van de betreffende official zouden betalingen zijn voortgezet, omdat de man dreigde het schandaal te onthullen. Het Openbaar Ministerie van Spanje heeft al aangegeven met een onderzoek bezig te zijn.

Trainer Xavi van de koploper van de Spaanse competitie wil verdere onderzoeken afwachten, voor er uitspraken over te doen. Wel zei hij: "Als ik zou merken dat we winnen door vals te spelen, ga ik naar huis."

Barcelona speelde donderdag in de tussenronde van de Europa League voor eigen publiek gelijk tegen Manchester United, 2-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.