Terug

Volg Vandaag Inside

Geld staat profcontract Bolt in de weg

Geld staat profcontract Bolt in de weg

23 okt 2018, 09:55

SYDNEY (ANP) - Geld is vooralsnog de grootste hobbel in de pogingen van voormalig topatleet Usain Bolt om profvoetballer te worden. De Australische club Central Coast Mariners heeft de achtvoudig olympisch sprintkampioen uit Jamaica een contract aangeboden, maar ook te kennen gegeven dat sponsors moeten bijspringen om aan de financiële eisen van de wereldrecordhouder op 100 en 200 meter te kunnen voldoen.

De club uit Gosford meldt in een verklaring op de website dat de onderhandelingen met het management van Bolt deze week doorgaan, maar dat de sprinter niet zal meetrainen met de selectie. ,,We willen niet dat deze zaak de ploeg te veel afleidt in de voorbereidingen op de eerstkomende wedstrijd.''

Central Coast Mariners zou volgens Australische media een contract van 80.000 euro hebben voorgesteld, maar de Jamaicaan wenst minstens het twintigvoudige. ,,Als een derde partij geen financiële bijdrage levert, is het onwaarschijnlijk dat er een akkoord komt.''

Progressie

Voetbaltechnisch gesproken durft de club het wel aan met Bolt, die al een tijdje meetraint in Gosford en onlangs zelfs twee keer scoorde in een oefenwedstrijd. ,,Hij maakt progressie en er zit absoluut meer in met intensieve individuele training en speeltijd.''

Niemand liep ooit sneller dan Bolt op de sprintafstanden. Hij nam vorig jaar na de WK in Londen afscheid van de sport, waarin hij acht olympische gouden medailles en elf wereldtitels veroverde. Zijn wereldrecords uit 2009 op de 100 meter (9,58) en 200 meter (19,19) staan nog altijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.