Terug

Volg Vandaag Inside

Gehavend PSV onderuit tegen Vitesse

Gehavend PSV onderuit tegen Vitesse

25 okt 2020, 17:23

PSV is de koppositie in de eredivisie zondag kwijtgeraakt. Vitesse bezorgde de Eindhovenaren de eerste nederlaag van het seizoen: 2-1. Ajax en Vitesse gaan nu met vijftien punten gezamenlijk aan kop. PSV, dat eerder gelijkspeelde bij Heracles Almelo (1-1), heeft dertien punten.

De nederlaag kwam niet helemaal onverwacht. Na AZ (met dertien besmettingen) was PSV de tweede club die deze week hard werd getroffen door het coronavirus. De Eindhovense club meldde zondag zes positieve gevallen, onder wie de belangrijke basisspelers Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Cody Gakpo. Daarnaast ontbraken in de basisopstelling ook nog eens Mario Götze en Donyell Malen. Götze was nog niet hersteld van de spierblessure die hij donderdag in de Europa League tegen Granada opliep. Malen startte op de bank omdat hij niet helemaal fit was.

Schmidt kon zijn selectie niet aanvullen met spelers van Jong PSV, die vrijdagavond nog in actie kwamen tegen De Graafschap. De laatste testronde van het coronavirus van de A-selectie van PSV was eerder op vrijdag.

De selectie van PSV bestond zo uit slechts zestien spelers. Naast Malen kon Schmidt alleen beschikken over verdediger Nick Viergever, middenvelder Adrian Fein en twee doelmannen: Lars Unnerstall en Vincent Müller.

Vitesse nam in de lege Gelredome direct het initiatief. Al na 9 minuten openden de Arnhemmers de score. De Deen Jacob Rasmussen kopte de bal uit een hoekschop van Maximilian Wittek knap in het doel.

PSV oogde zonder de vijf afwezige basisspelers onherkenbaar en wist vrijwel niets te creëren. Mohamed Ihattaren zorgde kort voor rust met een afstandsschot nog voor een klein beetje gevaar.

Hoewel Schmidt vrijwel niets te wisselen had, kwam PSV na de pauze beter voor de dag. Olivier Boscagli maakte in de 50e minuut gelijk. De Franse verdediger scoorde eveneens met zijn hoofd uit een hoekschop.

Vitesse was de grip even kwijt, maar sloeg in de eerste serieuze tegenaanval in de 54e minuut wel direct toe. Op de rand van buitenspel maakte Loïs Openda, na een voorzet van Wittek, voor de 2-1.

Malen kwam in de 60e minuut alsnog in de ploeg en moest een nederlaag voorkomen. Vitesse wankelde af en toe. Wat de ploeg van coach Thomas Letsch hielp was dat hij wel veel wisselmogelijkheden had. Een klein slotoffensief van PSV leverde niets meer op. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf de Eindhovenaren in blessuretijd een strafschop, maar draaide die beslissing terug. Zo won Vitesse in de eredivisie voor het eerst sinds 1997 een thuiswedstrijd van PSV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.