Gehavend Duitsland laat Argentinië terugkomen

10 okt 2019, 00:58

Een gehavende Duitse ploeg heeft in een oefeninterland tegen Argentinië de overwinning uit handen gegeven. De gelegenheidsformatie van bondscoach Joachim Löw speelde in Dortmund een sterke eerste helft (2-0). Na de rust waren de rollen omgedraaid en had Argentinië het beste van het spel. Het duel eindigde daardoor terecht in 2-2.

Serge Gnabry en Kai Havertz kwamen voor de rust tot scoren. Na de pauze troffen Lucas Alario en Lucas Ocampos doel.

Bij Argentinië ontbrak onder anderen sterspeler Lionel Messi (geschorst). Ajacied Nicolás Tagliafico speelde de gehele wedstrijd.

Veel afmeldingen bij Duitsland

In de poule van Nederland speelt Duitsland zondag uit tegen Estland. De ploeg van Löw leidt in groep C met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Nederland (negen uit vier) neemt het donderdag in De Kuip op tegen Noord-Ierland (ook twaalf uit vijf).

Löw kreeg vooraf met ruim een dozijn afmeldingen te maken. Zelfs op de dag van de wedstrijd moest hij zijn opstelling nog wijzigen. Niklas Stark bleek door ziekte niet beschikbaar en werd in de defensie vervangen door Robin Koch, die met zijn clubgenoot Luca Waldschmidt (SC Freiburg) debuteerde in de Duitse ploeg.

Gnabry belangrijk

Gnabry was in de eerste helft de belangrijkste man. Eerst rondde de smaakmaker van Bayern München koelbloedig een aanval over de rechtervleugel af, waar Tagliafico te weinig steun kreeg. Kort daarna bediende hij Havertz op maat: 2-0.

De Zuid-Amerikaanse ploeg maakte voor de rust een apathische indruk. Nadat de Duitser Marcel Halstenberg de bal uit een vrije trap op de lat had geschoten, kwam Argentinië iets beter in de wedstrijd. Met een schot van Rodrigo De Paul op de paal lieten de bezoekers zich even gelden.

De eerste kans na de rust was voor Emre Can. Doelman Agustin Marchesin voorkwam 3-0. Mede daardoor kon het veerkrachtige Argentinië toch nog op gelijke hoogte komen: 2-2.