Terug

Volg Vandaag Inside

Gehavend Ajax gaat voor nieuw Europees succes

Gehavend Ajax gaat voor nieuw Europees succes

26 nov 2019, 21:57

Met een geïmproviseerde defensie wil Ajax in de uitwedstrijd tegen Lille OSC een indrukwekkende serie uitwedstrijden in de Champions League vervolgen. Een goed resultaat in Stade Pierre-Mauroy kan de halvefinalist van vorig seizoen op de drempel van de achtste finales van de koningsklasse brengen.

Ajax staat na vier groepsduels op zeven punten, net als Valencia en Chelsea. Lille heeft pas een puntje en strijdt voor een laatste kans om het Europese avontuur na de winterstop nog in de Europa League levend te houden. Ajax kan het zich makkelijk maken met een zege in het noorden van Frankrijk. Maar zelfs bij een nederlaag volstaat winst in de laatste groepswedstrijd tegen Valencia voor een plek in de achtste finales.

Trainer Erik ten Hag lijkt wel nooit klaar met puzzelen. Eindelijk leek hij het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne redelijk te hebben opgevangen of David Neres raakte weer geblesseerd. Door de schorsing van Daley Blind en Joël Veltman mist hij tegen Lille het hart van zijn defensie. Het ervaren duo organiseert niet alleen de achterhoede. Veel aanvallen van Ajax beginnen vanaf de linkervoet van Blind.

Sergiño Dest

Perr Schuurs lijkt de logische vervanger voor Veltman. De Limburger zal als opdracht meekrijgen dat hij vooral niet te flegmatiek moet duelleren. Edson Álvarez of Lisandro Martínez zijn de voornaamste kandidaten voor de positie van de geschorste Blind. Martínez heeft als voordeel dat hij linksbenig is, maar trainer Erik ten Hag ziet de Argentijn de laatste weken ook heerlijk op het middenveld voetballen. Noussair Mazraoui heeft nog steeds een beetje last van een knieblessure. Als hij afhaakt, dan zal Sergiño Dest starten.

Ajax heeft al acht duels op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League niet verloren. Dat is een aardige serie als je bedenkt dat AEK Athene, Benfica, Bayern München Real Madrid, Juventus, Tottenham Hotspur, Valencia en Chelsea de tegenstanders waren. De koploper van de eredivisie heeft op het hoogste Europese niveau ook al elf uitduels op rij gescoord.

Lille is niet meer zo sterk als de ploeg die vorig seizoen verrassend als tweede in de competitie eindigde. Toch had Ajax het in de thuiswedstrijd lastiger dan de uitslag doet vermoeden (3-0). "Wij hebben toen erg geflatteerd gewonnen", zei Ten Hag net nadat hij te horen kreeg dat Lille met Adama Soumaoro en José Fonte twee ervaren verdedigers mist. "Dat kunnen zij heus wel opvangen", reageerde hij luchtig.

Lille - Ajax wordt woensdagavond vanaf 20:30 uur live uitgezonden op Veronica.

VIDEO - Samenvatting Ajax - Lille

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.