Terug

Volg Vandaag Inside

'Gefrustreerde Messi zocht confrontatie met ploeggenoot bij nationale ploeg'

'Gefrustreerde Messi zocht confrontatie met ploeggenoot bij nationale ploeg'

6 apr 2020, 11:52

Lionel Messi won bij FC Barcelona zowat alles wat er te winnen valt, maar bij de nationale ploeg van Argentinië was het succes aanzienlijk minder. De aanvaller speelde verschillende finales maar een prijs werd er nooit gewonnen. De frustraties liepen dan ook weleens hoog op, daarover vertelt oud-international Nicolas Burdisso in een Argentijns televisieprogramma.

Tijdens de Copa America van 2011 zocht de buitenspeler van Barcelona zelfs de confrontatie op met Burdisso, zo vertelt hij in het programma Podemos Hablar: 'Hij wilde de bal hebben en ik wilde hem wel geven, maar het zat er niet in. Hij zat er niet lekker in dat toernooi. En ik voelde mij niet fijn bij de situatie.'

De toen 24-jarige Messi kon dit niet waarderen en stormde in de kleedkamer op de verdediger af: 'We arriveerden in de kleedkamers en ik zag het aankomen. Ik hield Messi tegen. We werden vervolgens uit elkaar gehouden, daarom kwam het niet tot een gevecht.'

In de Copa van 2011 werden de Argentijnen al in de kwartfinales uitgeschakeld door Uruguay. De ruzie tussen Burdisso en Messi was gelukkig van korte duur: 'Hij heeft een heel sterk karakter. Dat is alleen maar goed, hoor. Voor mij geldt hetzelfde. Het liep allemaal goed af'.

VIDEO - Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek

Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek
4:36
Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.