Terug

Volg Vandaag Inside

Geert Wilders: 'Staatsrechtelijk onjuist en ondemocratisch dat ik geen premier word'

14 mrt 2024, 10:08

PVV-leider Geert Wilders vindt het staatsrechtelijk onjuist en ondemocratisch dat hij geen premier wordt, ondanks dat zijn partij de grootste is. Dat zei hij donderdagochtend voordat hij bij informateur Kim Putters naar binnen ging. Vanwege een blokkade van NSC en VVD heeft hij een stap opzijgezet, maar dat doet hij niet van harte.

Aan tafel had de leider van de radicaal-rechtse partij nog gezegd dat hem het premierschap eigenlijk niet afgepakt kon worden, zei hij donderdagochtend tegen de pers. "Maar daar heb je wel steun van nodig van alle partijen."

De BBB vond het prima als Wilders premier zou worden, laat hij weten. Er was een partij die "zei: liever niet, maar we gaan er niet voor liggen", en één partij die aangaf "geen sprake van". Of dit NSC of VVD was, wilde de PVV-voorman niet zeggen.

Wilders krijgt donderdag net als de andere drie partijleiders en secondanten de kans om het concept-verslag van informateur Kim Putters in te zien. Dat gaat later op de dag naar de Tweede Kamer. De overige fractieleiders zeiden verder weinig bij binnenkomst.

De Vandaag Inside-tafel moest vorig jaar lachen om een aantal oneliners van Geert Wilders tijdens Het Debat van Nederland: "Hij is verbaal echt Champions League!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.