Terug

Volg Vandaag Inside

Geert Wilders en Hugo de Jonge halen fel naar elkaar uit op Twitter: 'Gestoorde gek'

Geert Wilders en Hugo de Jonge halen fel naar elkaar uit op Twitter: 'Gestoorde gek'

17 okt 2022, 00:00

Geert Wilders en Hugo de Jonge hebben via Twitter hard naar elkaar uitgehaald. De twee kregen het online met elkaar aan de stok, nadat Wilders kritiek uitte op het woningbeleid van minister De Jonge.

De kritiek van Wilders heeft te maken met een artikel in De Telegraaf, waarin De Jonge onder meer zegt dat gemeenten 'een tandje erbij moeten doen' om statushouders aan een woning te helpen. "Gestoorde gek. Dit land is van ons en als je het wil weggeven aan buitenlandse profiteurs dan hoor je hier niet thuis", schreef Wilders zondag met een foto van het artikel.

De reactie van De Jonge luidde als volgt: "Beledigen, schelden, opruien. Destructieve en giftige politiek. Het leidt tot niets, behalve tot meer haat en polarisatie."

Waarop Wilders weer op terugkwam: "Ik was nog mild. Je bent echt helemaal de weg kwijt, Hugo de Jonge. Dat je Nederlanders nog langer laat wachten op een woning, terwijl ze al jaren op de wachtlijst staan. Omdat je gelukzoekers voor laat gaan. Schaam je. Jij haat je eigen volk.", aldus de PVV-fractievoorzitter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.