Terug

Volg Vandaag Inside

Geert-Jan Knoops: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen staat aanklagen

Geert-Jan Knoops: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen staat aanklagen

1 feb 2023, 16:15

De families van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B kunnen de staat aanklagen. Dat stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens de advocaat kunnen de nabestaanden van deze mensen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de Staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade.

In een uitgelekt conceptrapport valt te lezen dat zowel Politie als het Openbaar Ministerie veel fouten hebben gemaakt wat betreft beveiliging. Deze instanties waren over een langere tijd meerdere malen gewaarschuwd voor wraakacties vanuit de hoek van Ridouan Taghi.

Er is door de politie en het OM vanwege systeemfouten niet goed gehandeld. Hierdoor kregen deze personen, waaronder dus Peter R. de Vries, niet de beveiliging die nodig was. "Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen", aldus Knoops tegenover het AD.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.