Terug

Volg Vandaag Inside

Geen uitfans meer welkom bij voetbalduels in België na rellen

Geen uitfans meer welkom bij voetbalduels in België na rellen

6 dec 2021, 14:38

Fans van de bezoekende clubs zijn tot het einde van dit jaar niet meer welkom in de stadions bij duels uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De raad van bestuur van de overkoepelende Pro League heeft dat maandag besloten na incidenten met fans een dag eerder bij de duels Beerschot - Antwerp en Standard Luik - Charleroi.

Fans van de betrokken clubs daagden elkaar uit. Zowel bij Beerschot als Standard werden de aanhangers van de uitspelende partij bestookt met vuurwerk. De incidenten volgden na een oproep om de coronamaatregelen op te volgen en een mondkapje te dragen. De Pro League constateerde tot tevredenheid dat een overgrote meerderheid daar gehoor aan gaf, maar betreurt de incidenten die nu tot het tijdelijk weren van uitfans hebben geleid.

"Deze maatregel leidt tot een afkoelingsperiode rond onze wedstrijden en zal, door het tijdelijk stopzetten van busreizen door bezoekende fans, ook zijn impact hebben op de viruscirculatie die we zo kunnen beperken", meldt de Pro League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.