Terug

Volg Vandaag Inside

Geen schorsing na 'onzinnige' rode kaart voor West Ham-middenvelder

Geen schorsing na 'onzinnige' rode kaart voor West Ham-middenvelder

8 feb 2021, 14:22

West Ham United-middenvelder Tomás Soucek wordt niet geschorst na zijn rode kaart zaterdag tegen Fulham (0-0). West Ham tekende beroep aan tegen de beslissing van scheidsrechter Mike Dean om Soucek in de blessuretijd van het veld te sturen. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA oordeelde maandag dat Soucek ten onrechte rood had gekregen. Hij ontsnapt daardoor aan een schorsing van drie wedstrijden.

De Tsjech moest van het veld omdat hij met zijn arm, ogenschijnlijk per ongeluk, tegenstander Aleksandar Mitrovic in het gezicht raakte bij een spelhervatting. Hij bood ook direct zijn verontschuldigingen aan. Scheidsrechter Mike Dean ging op advies van de VAR de beelden bekijken en besloot rood te trekken, tot verbijstering van vrijwel iedereen. "Je neemt me in de maling?", schreef oud-spits en tv-presentator Gary Lineker op Twitter. "In een miljoen jaar is dit geen rode kaart. Dit gebeurde duidelijk per ongeluk. Wat een onzin."

Volgens Engelse media ontvingen Dean en zijn familie doodsbedreigingen na het incident van zaterdag. De scheidsrechter zou de FA daarop hebben gevraagd om een week vrij te krijgen van het fluiten van de wedstrijden in de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.