Terug

Volg Vandaag Inside

Geen pole position voor Verstappen door motorproblemen

Geen pole position voor Verstappen door motorproblemen

18 mrt 2023, 18:49

Een gebroken aandrijfas heeft de kwalificatie van Max Verstappen voor de Grote Prijs van Saudi-Arabië verpest. De Nederlandse coureur van Red Bull bleef steken in het tweede deel van de kwalificatie en moet zondag vanaf de vijftiende startplek aan een inhaalrace beginnen.

"De aandrijfas brak, dan houdt het op", zei Verstappen bij Viaplay. "Ik kan er niets anders van maken. Gewoon accepteren en morgen proberen er het beste van te maken."

Verstappen was in alle trainingen de snelste geweest op het circuit van Jeddah, maar hij staat nu op zondag voor een inhaalrace. "Hij accelereert niet meer", zei de Nederlander over de boordradio, nadat hij tijdens een 'vliegende' ronde ineens de snelheid van zijn auto had voelen wegvallen.

Verstappen wist de Red Bull wel terug naar de pits te rijden, maar stapte daar uit. Voorafgaand aan de kwalificatie hadden de monteurs de versnellingsbak in de auto van Verstappen gewisseld. "Normaal gesproken heeft dit hier niet mee te maken", zei Verstappen over de aandrijfas die tijdens Q2 brak. "Het gebeurde na het uitkomen van bocht 10. Ik reed al een tijdje vol gas en ineens verloor ik rechtsachter de aandrijving. We moeten nu de auto uit elkaar halen en proberen de oorzaak te vinden. Het is niet iets waar ik me zorgen om maak, maar dit mag natuurlijk niet gebeuren."

Twee weken geleden reed Verstappen bij de opening van het seizoen in Bahrein vanaf poleposition op dominante wijze naar de winst. In Saudi-Arabië moet de Nederlander in de achtervolging. "Niks is onmogelijk. De snelheid zit er goed in, dat is positief. Op dit circuit is het wel wat lastiger inhalen. Hopelijk kunnen we in de race mooie punten pakken. Een overwinning zal lastig worden, maar we geven nooit op."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.