Terug

Volg Vandaag Inside

Geen plek voor Messi in top 5 van Nederlandse journalist die stemde voor de Ballon d'Or

Geen plek voor Messi in top 5 van Nederlandse journalist die stemde voor de Ballon d'Or

1 dec 2021, 10:53

Lionel Messi won afgelopen maandag de zevende Ballon d'Or in zijn carrière. Hij kreeg in totaal 613 punten en bleef daarmee Robert Lewandowski (580 punten voor). De Argentijnse superster kreeg echter geen punten uit Nederland: Messi kwam niet voor in de top vijf van de Nederlandse journalist die stemde voor de Ballon d'Or.

De winnaar van de Ballon d'Or wordt bepaald aan de hand van stemmen van 170 voetbaljournalisten. Alle journalisten komen uit een ander land, en namens Nederland is dat al lange tijd Frans van den Nieuwenhof: 'Sinds 2000 al, ongeveer. Ik werkte toen voor VI en was, omdat ik vrij goed Frans sprak, de Nederlandse correspondent voor France Football, de organisator van de verkiezing,' vertelt hij in het AD.

Van den Nieuwenhof legt uit dat je als jurylid op vijf spelers mag stemmen en die geef je 6, 4, 3, 2 en 1 punten: 'Je krijgt de formulieren in september en moet jouw keuze eind oktober doorgeven.' De Nederlandse journalist gaf zijn zes punten aan Cristiano Ronaldo: 'Verder heb ik punten gegeven aan Lewandowski, Kevin de Bruyne, Jorginho en N'Golo Kanté.'

In de top vijf van Van den Nieuwenhof was dus geen plaats voor Lionel Messi, de uiteindelijke winnaar: 'Ik vond de rentree van Ronaldo bij Manchester United indrukwekkend, al vond ik niet dat er dit jaar één uitgesproken kandidaat bij zat. Ik heb voor Ronaldo gekozen omdat hij topscorer van het EK is geworden en een aantal records heeft gebroken die waarschijnlijk voor altijd blijven staan. Ik denk dat Messi vooral gewonnen heeft vanwege de Copa America, heel Zuid-Amerika zal wel op hem gestemd hebben. Maar dan zit je alsnog maar aan een klein gedeelte van het totale aantal stemmen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.