Terug

Volg Vandaag Inside

Geen garanties München voor toeschouwers bij duels EK voetbal

Geen garanties München voor toeschouwers bij duels EK voetbal

18 apr 2021, 15:41

Het gemeentebestuur van München kan de Europese voetbalbond UEFA geen garanties bieden dat er komende zomer bij de EK-duels die in die stad moeten worden gehouden toeschouwers aanwezig kunnen zijn. "Het is op dit moment niet mogelijk te bepalen of de infectiesituatie in juni toestaat publiek toe te laten", zegt burgemeester Dieter Reiter in de krant Welt am Sonntag. Het uitvoerend comité van de UEFA beslist maandag of de Zuid-Duitse stad nog een van de speellocaties blijft voor het EK voetbal.

Het EK had in twaalf landen moeten plaatsvinden, maar tot nu toe heeft de UEFA slechts van negen landen de belofte dat toeschouwers welkom zullen zijn. Dat is een voorwaarde. In München zijn drie groepsduels van Duitsland en een kwartfinale gepland. Onder de huidige coronacijfers zijn evenementen met enkele duizenden toeschouwers niet toegestaan in Duitsland. "Maar we hopen dat de situatie beter wordt en we in juni met de nodige veiligheidsmaatregelen en teststrategieën een deel van de tribuneplaatsen kunnen bezetten", hield Reiter de moed er enigszins in.

Negen van de eerder gekozen twaalf speelsteden, verspreid over twaalf landen, hebben aangegeven dat de capaciteit van de stadions voor ten minste 25 procent benut kan worden. In Boedapest kan het stadion zelfs worden uitverkocht. "Ik kan alleen maar zeggen dat ook Hongarije een hoogrisicogebied is. In dat kader verbaast het me", reageerde Reiter. De Johan Cruijff ArenA behoort tot de stadions waar EK-wedstrijden gespeeld moeten worden. De KNVB liet eerder weten te mikken op ten minste 12.000 toeschouwers bij de groepswedstrijden van Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.