Terug

Volg Vandaag Inside

Geen extra afhakers bij Oranje op wedstrijddag

Geen extra afhakers bij Oranje op wedstrijddag

24 mrt 2023, 11:30

Oranje heeft niet te maken gekregen met extra afhakers in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Frankrijk. Donderdagochtend verlieten vijf spelers de selectie omdat ze volgens de KNVB met een virusinfectie kampen. De mogelijkheid bestond dat er nog meer internationals ziek zouden worden. Dat is niet het geval, aldus een woordvoerder van het Nederlands elftal.

Oranje werkt zodoende met 23 spelers toe naar het duel, dat om 20.45 uur begint in het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. Bondscoach Ronald Koeman riep drie vervangers op voor Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen, te weten Stefan de Vrij, Ryan Gravenberch en keeper Kjell Scherpen. De Vrij trainde donderdagmiddag al mee, Gravenberch en Scherpen nog niet.

Koeman hield er een dag voor de wedstrijd voorzichtig rekening mee dat meer spelers ziek zouden worden. "We sluiten niets uit en ik denk dat dat wel verstandig is vanwege wat er aan de hand is. We zijn wel wat voorzichtiger met het handen schudden, maar je kunt niet alles uitsluiten", zei de bondscoach. De medische staf van de KNVB onderzoekt waarom zoveel spelers ziek zijn geworden. Volgens Koeman heeft dat niets te maken met het eten in het spelershotel.

Het is momenteel onrustig in Frankrijk. Bij een golf van protesten tegen het regeringsbeleid zijn donderdag bij rellen in talrijke plaatsen 440 agenten gewond geraakt. In het land zijn 12.000 politiemensen ingezet om de betogers in toom te houden. Minister Gérald Darmanin van Binnenlandse Zaken zei dat er 457 arrestaties zijn verricht. Volgens de minister zijn ruim een miljoen mensen de straat opgegaan; de vakbonden zeggen dat dit er 3,5 keer meer zijn.

De volgende grote protestdag tegen de pensioenhervorming is dinsdag, maar het is vrijwel dagelijks erg onrustig in Franse steden. Dagelijks wordt er betoogd tegen de pensioenhervorming van de regering van president Emmanuel Macron en van premier Élisabeth Borne.

Volgens een woordvoerder krijgt Oranje niets mee van de onrust in Parijs. Het spelershotel staat in La Défense, een kantorenwijk in de Franse hoofdstad. Later op vrijdag is er een regulier overleg met de UEFA, maar volgens de KNVB is het al dan niet doorgaan van de wedstrijd daarbij "absoluut niet aan de orde".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.