Terug

Volg Vandaag Inside

'Geen degradatie uit Premier League als seizoen stopt'

'Geen degradatie uit Premier League als seizoen stopt'

19 apr 2020, 11:23

De kampioen kan zo worden aangewezen en ook de clubs die Europa in gaan, maar de eigenaar van Brighton & Hove Albion ziet het niet gebeuren dat er ook clubs degraderen als de Premier League niet wordt uitgespeeld. "Het wordt heel moeilijk om degradanten aan te wijzen als de competitie niet wordt afgemaakt", zegt Tony Bloom in Engelse media. "Ik kan me niet voorstellen dat bij een stemming de vereiste meerderheid van 70 procent daar voor is."

De Premier League ligt vanwege de coronacrisis sinds 13 maart stil. De clubs hebben vrijdag verschillende opties besproken om het seizoen te kunnen uitspelen, maar het blijft afwachten wanneer de Britse overheid toestemming geeft om weer te gaan voetballen. De kans bestaat dat het seizoen niet kan worden afgemaakt.

Liverpool heeft aan kop van de ranglijst maar liefst 25 punten voorsprong op Manchester City. "Liverpool verdient het dus om kampioen te worden. En je kan ook de Europese tickets verdelen. Maar het wordt echt heel moeilijk om te beslissen wie dan moet degraderen", aldus Bloom. Zijn club, Brighton & Hove Albion, staat twee punten boven de degradatiestreep. Bournemouth, Aston Villa en Norwich City staan daar onder, maar Villa heeft een wedstrijd minder gespeeld en zou bij winst boven de streep komen.

Als het seizoen niet kan worden afgemaakt, wordt de eindstand mogelijk bepaald op basis van het gemiddelde aantal punten per wedstrijd. "Maar dat is toch niet te peilen?", zegt Bloom. "Er wordt dan geen rekening gehouden met de kracht van de tegenstanders waar je nog tegen zou spelen. Een club kan dan degraderen op basis van 0,2 punt verschil. Ik zie dat niet gebeuren."

Clubs die degraderen uit de Premier League raken naar schatting minimaal 100 miljoen euro aan inkomsten kwijt, vooral uit tv-gelden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.