Terug

Volg Vandaag Inside

Geen Champions League voor Cocu met Fenerbahçe

Geen Champions League voor Cocu met Fenerbahçe

15 aug 2018, 00:04

ISTANBUL (ANP) - Phillip Cocu heeft Fenerbahçe niet naar de Champions League kunnen leiden. De Turkse ploeg van de Nederlandse trainer moest tijdens de return tegen Benfica in de derde voorronde genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Dat betekende uitschakeling na de nederlaag van een week geleden in Lissabon (1-0).

Benfica, de nummer twee van Portugal, kwam na 25 minuten op voorsprong in stadion Sükrü Saraçoglu. Gedson Fernandes tikte de bal langs doelman Volkan Demirel, nadat hij op fraaie wijze was vrijgespeeld door spits Nicolás Castillo. Kort voor rust kwam Fenerbahçe langszij door een kopbal van Alper Potuk. De ploeg van Cocu moest daarna nog twee keer scoren, maar meer doelpunten bleven uit.

Benfica strijdt in de play-offs met PAOK om een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Griekse club schakelde Spartak Moskou uit, de club van international Quincy Promes van Oranje. De Russen moeten zich net als Fenerbahçe tevreden stellen met een ticket voor de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.