Terug

Volg Vandaag Inside

Geen Champions League en Europa League volgende week

Geen Champions League en Europa League volgende week

13 mrt 2020, 12:15

De Europese voetbalbond UEFA heeft alle wedstrijden van komende week in de Champions League en Europa League afgelast vanwege het coronavirus. Het gaat om de returns in de achtste finales. Ook de loting voor de kwartfinales, die voor 20 maart op het programma stond, is uitgesteld.

Twee returns in de Champions League, Juventus - Olympique Lyon en Manchester City - Real Madrid, werden donderdag al van het programma gehaald omdat de selecties van 'Juve' en Real in quarantaine zitten. Bij de Italiaanse voetbalclub is verdediger Daniele Rugani besmet met het coronavirus. De spelers van Real Madrid zitten uit voorzorg thuis omdat een speler van de basketbaltak van hun club besmet is.

Deze week werden nog wel vier returns in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Atalanta, RB Leipzig, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain verzekerden zich van een plek bij de laatste acht. Het is echter de vraag of de Champions League dit seizoen kan worden afgemaakt. Vrijwel alle nationale competities in Europa zijn voor een paar weken stilgelegd vanwege het rondwarende coronavirus.

De UEFA voert dinsdag via een videoverbinding crisisoverleg met vertegenwoordigers van alle 55 landen die bij de bond zijn aangesloten. Ze bespreken dan hoe het verder moet met het voetbal in Europa. Komende zomer staat het EK op het programma, dat ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi in twaalf landen wordt gespeeld. Het coronavirus heeft het Europese voetbal echter vrijwel volledig tot stilstand gebracht.

In de Europa League, het tweede Europese bekertoernooi, werd donderdag de heenronde van de achtste finales gespeeld. Twee wedstrijden (Sevilla - AS Roma en Internazionale - Getafe) gingen niet door.

'Als Wim 14 dagen binnen moet blijven, gaat hij gewoon weer drinken!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.