Terug

Volg Vandaag Inside

Geen blote kleding meer op school in Heerlen: 'Zorgt voor afleiding'

Geen blote kleding meer op school in Heerlen: 'Zorgt voor afleiding'

20 juni 2023, 21:17

Het Grotius College in Heerlen heeft nieuwe kledingvoorschriften uitgevaardigd waarin leerlingen worden verzocht geen blote buik of diep decolleté meer te tonen. Dat valt te lezen in de nieuwsbrief van de school. Volgens de brief is de school een formele omgeving, waar vakantiekleding of vrijetijdskleding ongepast is. De school wil voorkomen dat leerlingen te bloot naar school komen, wat volgens hen tot "fysieke afleiding" leidt.

"Dit ging mij toch wel wat ver", zegt een moeder van een van de leerlingen tegen RTL Nieuws. "Mijn dochter is 14 en dit is het eerste jaar waarin ze het aandurft om geen lange broek meer te dragen. En nu maakt ze zich zorgen of ze wordt aangesproken op haar kleding", zegt de moeder. "Ik begrijp dat je niet in kleding mag lopen waarin je billen te zien zijn, maar een net rokje moet toch wel kunnen? Het is bloedheet in de school." Ook heeft de moeder het gevoel dat het probleem vooral bij de meisjes wordt gelegd. "De school zou juist moeten inzetten op bewustwording. Leerlingen zijn zelf verantwoordelijk of ze wel of niet naar elkaar kijken."

Rector Minke Knol reageert door te zeggen dat de school vooral het gesprek wil aangaan en niet streng controleert op de lengte van broeken. Volgens haar gelden de richtlijnen voor zowel jongens als meisjes.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.