Terug

Volg Vandaag Inside

Gebroeders Sneijder zetten zich in voor de voedselbank

Gebroeders Sneijder zetten zich in voor de voedselbank

18 mrt 2020, 20:08

Wesley en Rodney Sneijder hebben zich ingezet voor de regionale voedselbank in de Utrechtse wijk Ondiep. De gebroeders groeiden in deze wijk gezamenlijk op. Woensdag overhandigden zij samen een grote lading fruit en groente.

Het eten was afkomstig van Ready To Eat. Dit bedrijf levert normaal gesproken aan verschillende horecabedrijven. Maar omdat alles gesloten is besloot de sponsor van FC Utrecht, in samenwerking met de Sneijders, de voedselbank te helpen aan groente en fruit.

Rodney ziet dat de voedselbanken het moeilijk hebben: 'Normaal gesproken krijgen zij eten en drinken van de horeca en van supermarkten. Supermarkten zijn nu heel druk met hun eigen bevoorrading en de horeca ligt plat. Vandaar dat de voorraad opraakt.'

De oud-voetballer van RKC geeft ook aan dat nog meer hulp voor de voedselbanken hard nodig is: 'Daar waar de mensen nu massaal aan het hamsteren zijn, zijn er gezinnen met heel weinig eten en drinken op dit moment.'

Ook gaan de Sneijders op zoek naar voetbalshirts voor een veiling: 'Ik heb al een shirt van Nicolás Tagliafico en er komen in ieder geval shirts bij van FC Utrecht-spelers en van Wesley', vertelt Rodney aan het AD. Alle opbrengsten gaan naar de voedselbank zodat zij eten en drinken kunnen halen bij de groothandels en niet afhankelijk zijn van supermarkten.

VIDEO - Sneijder nieuwe tafelgast bij Veronica Inside?

Sneijder nieuwe tafelgast bij Veronica Inside?
2:01
Sneijder nieuwe tafelgast bij Veronica Inside?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.