Terug

Volg Vandaag Inside

Geblesseerde Noa Lang verlaat trainingskamp Jong Oranje

Geblesseerde Noa Lang verlaat trainingskamp Jong Oranje

28 mrt 2021, 17:53

Noa Lang verlaat het trainingskamp van Jong Oranje. De aanvaller keert terug naar Club Brugge om daar verder te herstellen van de bovenbeenblessure die hij zaterdag op het Europees kampioenschap in Hongarije opliep tegen Duitsland (1-1).

De 21-jarige Lang kwam na ruim een kwartier spelen ongelukkig in botsing met aanvoerder Teun Koopmeiners. De oud-Ajacied probeerde daarna nog wel verder te spelen, maar dat ging niet meer.

Lang heeft zondag een scan laten maken. Hoe ernstig de blessure is, is nu nog niet duidelijk. Bondscoach Erwin van de Looi kan geen vervanger oproepen voor de laatste groepswedstrijd van dinsdag tegen Hongarije. Jong Oranje moet winnen om kans te houden op het bereiken van de kwartfinales, die vanaf eind mei op het programma staan.

Van de Looi hield er zaterdag al geen rekening mee dat hij nog over Lang zou kunnen beschikken. De spelmaker, die woensdag in het openingsduel met de Roemenen werd uitgeroepen tot beste man op het veld, verliet het veld in Szekesfehervar zaterdag met tranen in de ogen en kreeg een brace om zijn knie. Bij Club Brugge maakte Lang dit seizoen in 22 competitieduels twaalf doelpunten.

Koopmeiners kan dinsdag ook niet meedoen tegen Hongarije. De middenvelder van AZ kreeg tegen Duitsland zijn tweede gele kaart van het toernooi en is geschorst. Koopmeiners blijft bij de groep, die nu nog uit 22 spelers bestaat. Tyrell Malacia miste zaterdag het duel met de Duitsers omdat hij ziek was. De Feyenoorder testte negatief op het coronavirus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.