Terug

Volg Vandaag Inside

Gazprom-afgevaardigde verlaat Schalke 04 vanwege Oekraïne-oorlog

Gazprom-afgevaardigde verlaat Schalke 04 vanwege Oekraïne-oorlog

24 feb 2022, 12:00

De Russische aanval op Oekraïne heeft bij de Duitse voetbalclub Schalke 04 geleid tot het vertrek van een prominent lid van de raad van toezicht. Matthias Warnig, die namens hoofdsponsor Gazprom in de raad zat, heeft zijn functie per direct neergelegd. De 66-jarige Duitser is directeur van Nord Stream AG, het consortium onder aanvoering van Gazprom dat de gaspijplijn Nord Stream 1 heeft aangelegd tussen Rusland en Duitsland.

"Schalke 04 bedankt Matthias Warnig voor zijn betrokkenheid bij de club in de afgelopen 2,5 jaar", staat in een korte verklaring van de club uit Gelsenkirchen. Warnig, die wordt gezien als vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin, trad in de zomer van 2019 als afgevaardigde van Gazprom toe tot de raad van toezicht. De naam van het Russische aardgasbedrijf prijkt al jaren op het blauwe shirt van Schalke 04.

Gazprom is ook een belangrijke geldschieter van de Europese voetbalbond UEFA. De finale van de Champions League staat voor 28 mei in Sint-Petersburg op het programma. Heel wat partijen in Europa roepen de UEFA op om de finale vanwege de Russische inval in Oekraïne weg te halen uit het land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.