Terug

Volg Vandaag Inside

Gattuso prijst AZ en denkt aan Maradona

Gattuso prijst AZ en denkt aan Maradona

4 dec 2020, 01:00

Trainer Gennaro Gattuso was na het gelijkspel van zijn Napoli bij AZ (1-1) onder de indruk van de thuisploeg. 'Zeker op basis van de tweede helft hadden zij verdiend te winnen', zei hij.

'AZ heeft een sterke ploeg met heel veel talenten die de aandacht trekken van grote clubs', zei Gattuso. 'Ze zijn in eigen land met veel gelijke spelen aan het seizoen begonnen maar ze lijken nu weer op de ploeg die het vorig seizoen ook Ajax lastig maakte.'

Napoli blijft nog steeds koploper in groep F, met een voorsprong van 2 punten op AZ en Real Sociedad. De club uit Napels moet volgende week tegen Real Sociedad nog vol aan de bak in het stadion dat naar de vorige week overleden Diego Maradona wordt vernoemd.

'De atmosfeer in Napels is anders na de dood van Diego', zei Gattuso. 'Iedereen voelt zich verbonden aan hem. Hij heeft het voetbal veranderd in Napels. Hij is God voor Napolitanen. Dit verlies zullen we niet snel verwerken. Ik woonde als jongetje op een afstand van 2,5 uur rijden van Napels. Ook ik wilde Maradona zijn als ik op straat voetbalde. Net zoals al mijn vriendjes. Hij was de beste voetballer ooit.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.