Terug

Volg Vandaag Inside

Gary Lineker aan de kant gezet na kritiek op asielbeleid

Gary Lineker aan de kant gezet na kritiek op asielbeleid

10 mrt 2023, 18:15

Voormalig profvoetballer Gary Lineker stopt met de presentatie van het BBC-sportprogramma Match of the Day. Aanleiding is de ophef over een door hem verzonden tweet waarin hij plannen van de Britse regering vergeleek met het beleid van nazi-Duitsland.

De BBC zegt dat er de afgelopen dagen "uitgebreide gesprekken" met Lineker zijn gevoerd. "We hebben gezegd dat we zijn recente activiteiten op sociale media beschouwen als een schending van onze richtlijnen", staat in een verklaring. De omroep heeft daarom besloten dat de presentator een stap terug moet doen tot er duidelijke afspraken zijn gemaakt over zijn gedrag op sociale media.

Lineker is volgens de BBC "ongeëvenaard" als het gaat om voetbal- en sportverslaggeving en mag hij ook een eigen mening hebben. "Maar we hebben hem gezegd dat hij ver weg moest blijven van partijpolitieke kwesties of politieke controverses."

De 62-jarige presentator haalde dinsdag op Twitter uit naar binnenlandminister Suella Braverman nadat zij bekendmaakte dat de regering wil dat illegale migranten niet meer in aanmerking komen voor asiel. Lineker noemde dat "verschrikkelijk" en een "onmetelijk wreed beleid gericht op de meest kwetsbare mensen". Volgen hem verschilt het niet veel met dat van Duitsland in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.