Terug

Volg Vandaag Inside

Gareth Bale kijkt geen Formule 1 meer sinds eerste WK-titel Verstappen

Gareth Bale kijkt geen Formule 1 meer sinds eerste WK-titel Verstappen

18 juni 2023, 13:51

Gareth Bale keek voorheen altijd naar de Formule 1, maar sinds de veelbesproken slotrace van Abu Dhabi in 2021 is daar verandering in gekomen, vertelt hij in een YouTube-video van Random Golf Club. Max Verstappen pakte in die slotrace op dubieuze wijze zijn eerste wereldkampioenschap ten koste van Lewis Hamilton.

"Weet je, ik kijk niet meer na wat Hamilton een paar jaar geleden is overkomen. Het was niet eerlijk. Het feit dat hij door al het verkeer moest en niet kon pitstoppen..." De man uit Wales is nog altijd boos over de gang van zaken tijdens die bewuste race.

Een crash van de Canadese Williams-coureur Nicholas Latifi leidde er vijf rondes voor het einde van de race toe dat de safetycar de baan op kwam. Verstappen dook direct de pits in voor nieuwe banden en zag tot zijn grote opluchting hoe de raceleiding met nog twee rondes te gaan besloot om vijf achterblijvers tussen hem en de leidende Hamilton weg te halen. Daardoor kwam het in de laatste ronde van het lange seizoen over 22 races tot een rechtstreeks duel om de wereldtitel tussen de Nederlander en de Brit. Verstappen wist Hamilton te passeren en hield de zevenvoudig wereldkampioen daarna achter zich tot aan de streep.

Bekijk de uitspraken van Bale hieronder, vanaf 16.00!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.