Terug

Volg Vandaag Inside

Garcia de la Vega ziet af van overname Roda JC

Garcia de la Vega ziet af van overname Roda JC

5 okt 2019, 19:32

Mauricio Garcia de la Vega vertrekt per direct bij Roda JC, zo meldt Roda via de clubwebsite. De Mexicaanse investeerder heeft laten weten af te zien van de overname van de Limburgse voetbalclub. "Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Daar wordt niemand beter van", zegt Garcia de la Vega, die zaterdag rond de tafel zat met vertegenwoordigers van de gemeente Kerkrade, de KNVB en de Keuken Kampioen Divisie.

Garcia de la Vega was een half jaar lang aan Roda verbonden. Vorige week vrijdag zetten supporters hem tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit. Ze waren boos omdat hij zijn financiële beloftes niet nakwam. Garcia de la Vega zei dat hij nog geen geld in de club had gestoken, omdat hij van de KNVB nog geen toestemming had om eigenaar te worden van Roda.

De voetbalbond bestrafte Roda woensdag wegens het overtreden van de licentieregels. Naast drie punten in mindering kreeg Roda ook twee geldboetes opgelegd. De KNVB trad de afgelopen dagen als bemiddelaar op om tot een oplossing te komen. "Roda JC komt al tientallen jaren uit in onze competities van het betaald voetbal. Het doet pijn om te zien hoe een bestuurlijk conflict zo'n mooie club bijna lam legt. Gelukkig kan de club dankzij de moedige stap van Mauricio Garcia de la Vega nu weer vooruit kijken", zegt Jan Bluyssen, competitieleider van de KNVB.

Roda JC hoopt dat de rust rond de club weer snel terugkeert. Directeur Hessel Meijer: "Door de opeenvolgende gebeurtenissen de afgelopen maand is een beeld ontstaan dat geen recht doet aan het werk en de persoon Mauricio Garcia de la Vega. Hij had een sterke visie op de club, zowel op het organisatorische als sportieve deel. Met heel veel inzet en een groot sporthart zijn belangrijke stappen gezet. Het is helaas anders gelopen dan waar iedereen op heeft gehoopt. Alle bij Roda JC betrokken partijen moeten nu keihard aan de slag om de toekomst te waarborgen."

De Mexicaan zegt te hopen dat de continuïteit van de club niet in gevaar komt. "Door de gebeurtenissen de afgelopen weken ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest. Het grotere belang van Roda JC heeft de doorslag gegeven in mijn moeilijke beslissing om mij terug te trekken."

Fans gooien Mexicaanse Roda-baas het stadion uit
2:19
Fans gooien Mexicaanse Roda-baas het stadion uit

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.