Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo terug in de basis bij PSV, Feyenoord met Marsman en vijf verdedigers

Gakpo terug in de basis bij PSV, Feyenoord met Marsman en vijf verdedigers

14 mrt 2021, 14:25

Cody Gakpo heeft zondag in de thuiswedstrijd van PSV tegen Feyenoord een basisplaats. De buitenspeler raakte twee maanden geleden in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam geblesseerd en kwam sindsdien niet meer in actie. Trainer Roger Schmidt gaf vrijdag al aan goede hoop te hebben op een rentree van Gakpo.

Gakpo start als diepe linkermiddenvelder. Aan de rechterkant moet Mario Götze die rol invullen. Eran Zahavi en Donyell Malen zijn de twee spitsen. Pablo Rosario keert terug van een blessure en vormt samen met Ibrahim Sangaré het controlerende blok op het middenveld.

Schmidt geeft in het centrum van de verdediging de voorkeur aan Olivier Boscagli en Nick Viergever. Jordan Teze begint daardoor op de bank.

Bij Feyenoord staat Nick Marsman onder de lat. Justin Bijlow, normaal gesproken de eerste keuze, start op de bank. Bijlow stond enkele maanden aan de kant vanwege een voetblessure. Hij maakte vorige maand zijn rentree, maar miste daarna al weer een aantal duels vanwege fysieke problemen. Trainer Dick Advocaat zei vrijdag in zijn vooruitblik al dat Bijlow een twijfelgeval was voor het duel in Eindhoven.

Feyenoord start in het Philips-stadion met vijf verdedigers. Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia zijn de backs en Advocaat geeft ook centrale verdedigers Eric Botteghin, Uros Spajic en Marcos Senesi een basisplaats.

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries, Viergever, Boscagli, Max; Rosario, Sangare; Gakpo, Götze; Zahavi en Malen

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Spajic, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Berghuis; Linssen en Sinisterra.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.