Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo stoot Lozano van de troon als meest waardevolle transfer PSV

Gakpo stoot Lozano van de troon als meest waardevolle transfer PSV

27 dec 2022, 08:54

De transfer van Cody Gakpo naar Liverpool is de duurste in de historie van PSV. De Brabander neemt de koppositie over van Hirving Lozano, die toentertijd naar Napoli vertrok.

De Mexicaan vertrok in 2019 voor 42 miljoen euro naar de huidige koploper van de Serie A. Technisch directeur Marcel Brands heeft al aangegeven dat de transfer van Gakpo meer zal opleveren dan de deal uit 2019. PSV zou inclusief bonussen zo'n 50 miljoen euro krijgen voor de Oranje-international. Het vaste bedrag ligt, net als bij Lozano, rond de 42 miljoen euro. PSV moest destijds alleen nog 5 miljoen euro afstaan aan Pachuca, de oude club van de rechtsbuiten.

Bij de recordtransfers in de Eredivisie komt Gakpo op plek vijf te staan, hij heeft nog vier oud-Ajacieden voor zich. Alleen Antony, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lisandro Martínez leverden meer op. De Braziliaan en de Argentijn vertrokken afgelopen zomer naar Manchester United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.