Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo moest 'smakelijk lachen' om link met Ajax

Gakpo moest 'smakelijk lachen' om link met Ajax

2 sep 2022, 12:30

Cody Gakpo heeft smakelijk moeten lachen, toen hij te horen kreeg dat hij bij Ajax was aangeboden. Een overstap naar Amsterdam is voor Gakpo nooit een optie geweest, weet Voetbal International.

De Telegraaf pakte vrijdag uit met het nieuws dat Gakpo door zijn management zou zijn aangeboden bij Ajax. Na het vertrek van Antony naar Manchester United vroeg een SEG-medewerker naar de plannen van de Amsterdamse club, en in dat gesprekje viel ook de naam van Gakpo.

Serieus was het geen moment, en Gakpo zou er smakelijk om hebben moeten lachen toen zijn management het er een aantal dagen later met hem over had, meldt Voetbal International. "Gakpo was natuurlijk nooit naar Ajax gegaan”.

Gakpo besloot deze week, ondanks interesse van diverse clubs uit de Premier League, bij PSV te blijven. PSV is de koploper in de Eredivisie met 12 punten na vier duels.

Manchester United

Gakpo dacht tot een week geleden de overstap te maken naar Manchester United, zo vertelt hij in een interview op het clubkanaal van PSV. "Manchester United meldde zich al vroeg, daar waren we een beetje op aan het wachten. Het kwam steeds dichterbij en de signalen werden steeds positiever. Dat denk je van, oké, het zou wel eens die kant op kunnen vallen. De hele transferperiode heb ik daar naartoe gewerkt, maar uiteindelijk vervaagde die optie."

In de laatste week meldden zich ook andere, wat kleinere clubs, uit de Premier League. Gakpo twijfelde en won advies in bij onder anderen bondscoach Louis van Gaal, vooral met het oog op het naderende WK in Qatar. "Zijn advies was duidelijk, dat ik mijn gevoel moest volgen. Hij zei wel dat een overstap nu niet ideaal zou zijn, omdat je ergens anders terecht komt en daar ook moet wennen. Dat was ik ook wel met hem eens. Dan voelt het een beetje gehaast of zo. Zo'n stap op het laatste moment was niet fijn geweest voor PSV en ook niet voor mezelf. Uiteindelijk zet je alle opties op een rij en toen viel de keuze op PSV. Ik ben blij dat ik bij mijn 'cluppie' kan blijven."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.