Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo maakt kans op prijs voor mooiste WK-doelpunt

Gakpo maakt kans op prijs voor mooiste WK-doelpunt

20 dec 2022, 11:11

Het doelpunt van Cody Gakpo tegen Ecuador maakt kans om te worden verkozen tot mooiste treffer van het WK in Qatar. De aanvaller van PSV schoot Oranje in het tweede groepsduel al vroeg met een hard afstandsschot op een 1-0-voorsprong. Van de negen andere genomineerde doelpunten werden er drie gemaakt door Brazilië, blijkt uit een selectie van wereldvoetbalbond FIFA.

Zo staat de openingstreffer van Neymar in de kwartfinales tegen Kroatië op de lijst. De aanvaller van Paris Saint-Germain omspeelde de keeper na een snelle combinatie. Zijn teamgenoot Richarlison is met twee doelpunten genomineerd, één keer met zijn omhaal tegen Servië en één keer met de 3-0 tegen Zuid-Korea.

Wereldkampioen Argentinië is eenmaal genomineerd, met de treffer van middenvelder Enzo Fernández tegen Mexico. Ook verliezend finalist Frankrijk maakt kans op de prijs, met de 3-0 van Kylian Mbappé tegen Polen in de achtste finales. Verder staan Vincent Aboubakar (Kameroen), Paik Seung-ho (Zuid-Korea), Salem Al-Dawsari (Saudi-Arabië) en Luis Chávez (Mexico) op de lijst.

Het is nu mogelijk om via de site van de FIFA te stemmen op de doelpunten. De stemming staat open tot en met donderdag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.