Terug

Volg Vandaag Inside

Gaan Rutger Castricum en Jeroen Pauw een nieuw talkshowduo vormen?

8 mrt 2024, 16:56

PowNed is bezig met een vrijdagavondprogramma met Rutger Castricum en Jeroen Pauw. Dat bevestigt omroepbaas Dominique Weesie na berichtgeving van Tina Nijkamp en De Telegraaf. Het plan is echter wel "heel prematuur", zegt Weesie tegen het ANP.

Eerder werd bekend dat Eva Jinek van maandag tot en met donderdag de vroege avond op NPO 1 voor haar rekening neemt. De late avond is op die dagen voor Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, die recent tijdelijk zijn tv-werkzaamheden neerlegde om aantijgingen van omkoping. Op de vrijdag zijn er dus nog gaten.

PowNed heeft een idee voor een programma met Rutger en Jeroen en andere presentatoren. Het gaat om een vaste club van wisselende presentatoren, maar Weesie wil de andere namen nog niet delen om ze in de luwte te houden.

Het moet een programma worden dat op "luchtige wijze, maar wel met journalistiek in het achterhoofd" wordt gemaakt. Of het ook daadwerkelijk tot een show op vrijdagavond komt, ligt aan de NPO. Als dat niet lukt dan zou het ook kunnen dat het programma alsnog voor een ander moment wordt gemaakt, zegt Weesie.

Rutger vertelt in gesprek met De Telegraaf dat het hem “veel waard zou zijn” als het lukt om een “vrolijke vrijdagavondshow” te maken. “Er is nog niet concreet gesproken over of wij samen aan tafel zouden gaan zitten."

Dat Rutger een klik heeft met Jeroen steekt hij niet onder stoelen of banken. “We kennen elkaar al jaren en kunnen het goed vinden. Achter de schermen bij De Oranjezomer afgelopen jaar dachten we: misschien moeten we eens kijken of we wat samen kunnen doen.”

De NPO laat weten dat de invulling van de vrijdagavond nog niet bekend is.

Rutger Castricum was in De Oranjezomer verrast door een opmerking van Jeroen Pauw: "Gaan we nou zo de uitzending beginnen?" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.