Terug

Volg Vandaag Inside

'Frimpong is een geweldige toevoeging voor Oranje op het WK'

'Frimpong is een geweldige toevoeging voor Oranje op het WK'

25 okt 2022, 08:38

Jeremie Frimpong speelde nog geen interland voor Oranje, maar mag door zijn stormachtige ontwikkeling wel hopen op deelname aan het WK in Qatar. De rechtsback van Bayer Leverkusen zit in de voorselectie van bondscoach Louis Van Gaal.

Hendrie Krüzen is erg lovend over Frimpong. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo werkte vorig jaar bij Bayer Leverkusen nog samen met de rechtsback. Krüzen was toen assistent van Peter Bosz. "Wij hebben ervoor gezorgd dat hij naar Leverkusen is gehaald. We zagen veel in hem en dat is terecht geweest, want hij heeft zich in een heel korte periode geweldig ontwikkeld", vertelt Krüzen aan De Telegraaf.

In Leverkusen wordt oud-speler van Celtic gebruikt als een back die de hele rechterkant mag bestrijken, net zoals Van Gaal ook in Oranje wil. "Daar past hij geweldig in. Hij brengt zoveel dynamiek naar voren. Hij is ook weer een iets ander type dan Dumfries. Die heeft zijn fysieke kracht als grote wapen. Frimpong is kleiner, maar ongelofelijk explosief en daarnaast heel goed in de kleine ruimte", aldus Krüzen, die hoopt op een WK-deelname voor Frimpong. "Ik denk dat hij een geweldige toevoeging is voor de selectie en ik zou hem zeker meenemen naar Qatar. Het is ook een heel lieve jongen, een fijne speler om mee samen te werken."

De 21-jarige Frimpong verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland en doorliep daar de jeugdopleiding van Manchester City. Na een periode bij Celtic speelt de vleugelverdediger sinds vorig jaar in Leverkusen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.