Cafetaria’s in Nederland lijden onder een tekort aan frikandellen, meldt De Telegraaf. Fabrikanten wijten het tekort aan een gebrek aan personeel, en kunnen niet aangeven wanneer de frikandel weer volop verkrijgbaar zal zijn.Bij horecagroothandel Bidfood waren frikandellen eind augustus even niet meer leverbaar. Roel Theelen, accountmanager van Bidfood, laat weten: "Nu wordt het wel echt te gek. Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig."Bij Frans van Rooij, directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri, kwamen al eerder verontrustende berichten binnen van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel. Snackfabrikant Van Geloven uit Tilburg, die bijna alle merken produceert, laat aan ProFri weten: "Het lukt om veel volume te produceren, maar we hebben te maken met aansluitingsproblemen door een gebrek aan arbeidskrachten." Directeur en woordvoerder Jan Aaltzen Linde zegt er alles aan te doen om dit op te lossen.