Terug

Volg Vandaag Inside

'Frikandellentekort dreigt door gebrek aan personeel'

'Frikandellentekort dreigt door gebrek aan personeel'

6 sep 2022, 12:44

Cafetaria’s in Nederland lijden onder een tekort aan frikandellen, meldt De Telegraaf. Fabrikanten wijten het tekort aan een gebrek aan personeel, en kunnen niet aangeven wanneer de frikandel weer volop verkrijgbaar zal zijn.

Bij horecagroothandel Bidfood waren frikandellen eind augustus even niet meer leverbaar. Roel Theelen, accountmanager van Bidfood, laat weten: "Nu wordt het wel echt te gek. Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig."

Bij Frans van Rooij, directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri, kwamen al eerder verontrustende berichten binnen van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel.

Snackfabrikant Van Geloven uit Tilburg, die bijna alle merken produceert, laat aan ProFri weten: "Het lukt om veel volume te produceren, maar we hebben te maken met aansluitingsproblemen door een gebrek aan arbeidskrachten." Directeur en woordvoerder Jan Aaltzen Linde zegt er alles aan te doen om dit op te lossen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.