Terug

Volg Vandaag Inside

Frenkie de Jong schiet Barcelona langs Huesca

Frenkie de Jong schiet Barcelona langs Huesca

3 jan 2021, 23:58

Barcelona is het nieuwe voetbaljaar begonnen met een benauwde zege. De uitwedstrijd tegen hekkensluiter SD Huesca eindigde in 0-1. Frenkie de Jong maakte voor de ploeg van trainer Ronald Koeman het doelpunt.

Uit een fraaie voorzet van Lionel Messi, hersteld van een enkelblessure, tikte de oud-Ajacied in de 27e minuut de bal van dichtbij binnen (0-1). Het was zijn tweede treffer dit seizoen in La Liga. Na het doelpunt van De Jong liet Barça nog vele kansen liggen op een hogere uitslag. De Nederlandse international speelde de gehele wedstrijd in Huesca.

Messi speelde zijn 500e wedstrijd voor Barcelona in La Liga en zijn 750e duel in totaal voor de Spaanse grootmacht. Hij is de twaalfde speler en de eerste niet-Spanjaard die de mijlpaal van 500 competitiewedstrijden in La Liga heeft bereikt.

Barcelona staat op de vijfde plek, met een achterstand van 10 punten op koploper Atlético Madrid. De lijstaanvoerder won zondag met 2-1 bij Alavés. Atlético heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.