Terug

Volg Vandaag Inside

Frenkie de Jong pakt landstitel met FC barcelona

Frenkie de Jong pakt landstitel met FC barcelona

14 mei 2023, 22:59

Frenkie de Jong is met FC Barcelona kampioen van Spanje geworden. De ploeg van coach Xavi won met 4-2 bij stadgenoot Espanyol. Voor De Jong, die sinds de zomer van 2019 bij de Catalanen speelt, is het de eerste landstitel in de Spaanse competitie. Voor Barcelona is het de 27e titel.

FC Barcelona is door de zege op 85 punten gekomen. Dat zijn er 14 meer dan rivaal en titelverdediger Real Madrid, dat een dag eerder met 1-0 won van Getafe. Met nog vier wedstrijden te spelen kunnen de Catalanen niet meer worden ingehaald.

Robert Lewandowski opende de score voor Barça en maakte later ook de 3-0. Dat was zijn 21e doelpunt in La Liga. Alejandro Balde, de aangever bij de 1-0, maakte de tweede treffer na goed voorbereidend werk van Pedri. Jules Koundé kopte op een lange voorzet van De Jong de 4-0 binnen. Javi Puado en Joselu scoorden nog voor de thuisploeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.