Terug

Volg Vandaag Inside

Frenkie de Jong meest waardevolle speler in La Liga

Frenkie de Jong meest waardevolle speler in La Liga

8 juni 2021, 15:40

Frenkie de Jong is goud waard voor FC Barcelona. Volgens onderzoekers van CIES Football Observatory is de 24-jarige middenvelder 138,7 miljoen euro waard. Daarmee staat hij zesde op de lijst met meest waardevolle voetballers van dit moment.

De Jong hoeft slechts vijf spelers boven zich te dulden. Manchester City-talent Phil Foden heeft de hoogste transferwaarde en leidt de ranglijst met een waarde van 190,2 miljoen euro, gevolgd door Mason Greenwood (178 miljoen), Marcus Rashford (159,1 miljoen), Erling Haaland (155,1 miljoen) en Bruno Fernandes (154,3 miljoen).

Daarachter komt De Jong, die zich dit seizoen de meest waardevolle speler van La Liga mag noemen. Frenkie is niet de enige La Liga-speler in de Top10. Zijn Barcelona-teamgenoot Pedri staat vlak achter hem, met een voorspelde waarde van 133,2 miljoen euro. De derde La Liga-speler in de Top10 van de lijst is Atlético Madrid-aanvaller João Félix, die volgens de onderzoekers van CIES Football Observatory 127,8 miljoen waard is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.